Fahéjas "csiga"
sponsored links
Amikor Dinánál megláttam ezt a finomságot, megtetszett. Alap szinten. Viszont amikor elolvastam a bevezetését, azonnal el akartam készíteni. Olyan élvezetesen, ínycsiklandóan ecsetelte a süti elõnyeit, finomságát, hogy megkordult a gyomrom. Még aznap este nekifogtam, megcsináltam (csak annyi változtatással, hogy szeletelt almát is tettem a tésztába...nagyon finom lett benne...) és minden reményemet felülmúlta a végeredmény. Nem lehet kellõképpen érzékeltetni ezt az ízharmóniát! Nem lehet szavakba önteni, hogy mennyire puha, édes, fahéjas, almás az íze! El kell készíteni otthon és meg kell kóstolni! Szerintem is langyosan a legfinomabb, de kihûlve sem rossz (Este 9-kor muszáj volt megkóstolnunk a már kihûlt édességet! Valóban nem lehet ellenállni neki...) Csak egy dolgot nem értek: miért csiga ez a süti?...:)
Hozzávalók (nekem egy 30*21-es tepsiben sült az édesség és ilyen szép magas lett...):
3 bögre liszt (3*2,5 dl)
fél teáskanál só
1 bögre cukor
1 csomag sütõpor
másfél bögre tej ...